Hoe ga je als thuiskapster om met verf uitspoelen of haren wassen?

Ik krijg vaak de vraag hoe het gaat met verf uitspoelen of met haren wassen als ik bij mensen thuis kom. Veel mensen denken dat ik het haar voorover bij de wasbak in de keuken uitspoel. Dit betekend dat de mensen op zijn kop in de wasbak gaan hangen en het water behalve over het haar ook over het gezicht loopt, met als gevolg dat alle make up die dames dragen over het hele gezicht is uitgelopen en het water ook gewoon in de ogen loopt. Naast het water wat overal heen loopt is dit ook erg onprettig voor de rug en nek en zit een fijne hoofdmassage er niet in, want hoe sneller het haar is uitgespoeld hoe fijner het is.

Toen ik besloot om verder te gaan als thuis kapster dacht ik dat dit anders moest kunnen en ging ik opzoek naar de mogelijkheden. Ik vond een mobiele wasbak die amper in mijn auto paste en waarbij de slang die het water afvoert in het doucheputje gedaan moest worden zodat er geen waterballet ontstaat. Erg onhandig, want dat zou betekenen dat ik het haar van iedereen in de badkamer zou moeten wassen. En niet elke badkamer is geschikt om een stoel en de wasbak in de zetten. Dus ik ging verder met zoeken.

De oplossing: een mobiele wasschelp

Toen vond ik de mobiele wasschelp! Een wasschelp die ik gemakkelijk om de nek heen kan doen en waarbij ik het haar gewoon in de keuken bij de wasbak kan wassen en uitspoelen. De persoon waarvan het haar uitgespoeld of gewassen moet worden neemt plaatst op een stoel die tegen het aanrecht voor de wasbak is aangezet. Ik doe de wasschelp in de nek en de persoon kan lekker onderuitgezakt en naar achter gaan zitten. Ik neem een handdouche mee, die ik aan de kraan kan koppelen, zodat ik goed met het water door het hele haar kan gaan. Als de verf goed is uitgespoeld was ik het haar doormiddel van een fijne hoofdmassage met een shampoo van het merk POP en sluit ik de wasbehandeling af met een conditioner van POP om het haar te verzorgen. Over handdoeken hoef je je ook niet druk te maken, die neem ik mee! Op deze foto is te zien hoe ik een dame aan het uitspoelen ben doormiddel van de wasschelp en de handdouche.

Ik heb de mobiele wasschelp nu een aantal keren gebruikt, onder andere bij het thuis knippen van klanten in Almere. Ik neem de mobiele wasschelp ook graag mee naar jouw huis, zodat je het gemak hiervan ook kunt ervaren. Neem contact met me op voor een afspraak.

Interesse? Maak een afspraak met me!