Lieve lezers,

Het is een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven, dit komt door de gigantische drukte die ik de afgelopen maanden heb gehad. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor het enthousiasme en het vertrouwen in mij. Door jullie ga ik elke dag met een glimlach aan het werk en kom ik na een lange dag werken met een voldaan gevoel thuis. Het geeft mij energie om jullie haren mooi te maken en jullie dingen te leren over jullie haar en te laten zien wat je allemaal met je haar kunt doen.

Laatst kreeg ik een berichtje van Eline, ze vroeg of ik een workshop vlechten aan haar man kon geven. Ik was meteen enthousiast, omdat ik in het verleden veel workshops heb gegeven en ik dit altijd met veel plezier heb gedaan. Het geeft me een enorm goed gevoel om mijn passie en kennis over te brengen op andere mensen.

Eline vertelde over de workshop vlechten aan verschillende moeders bij haar in de buurt en ook die moeders werden enthousiast en vroegen of hun man ook aan de workshop mee konden doen. Door covid kon de groep niet te groot worden, maar hebben we er met 4 vaders en hun dochters, als model, een ontzettend leuke ochtend van gemaakt!

Ik begon met het leren van de 3 strengen basis vlecht, de vlecht die iedereen kent. Ik stond er versteld van hoe snel de vaders deze vlecht onder de knie hadden en na 2 keer deze vlecht te hebben gemaakt konden we door naar het invlechten. De eerste invlecht techniek was de “inside” vlecht, deze vlecht is ook wel bekent als de normale invlecht. De vaders vonden deze techniek iets moeilijker, maar na een aantal keer vragen en voordoen konden de vaders het haar van hun dochters mooi invlechten. Ondertussen waren we al 3 kwartier bezig en dit was al een hele zit voor de meiden van 4 en 5 jaar oud. Het geduld was op bij de meiden en die gingen lekker met elkaar spelen in de tuin. Ik had mijn oefen hoofd meegenomen en daardoor kon ik de vaders toch nog de tweede invlecht techniek laten zien. Deze techniek heet de “outside” vlecht. Hierbij vlecht je het haar onderdoor, zodat de vlecht mooi op het haar komt te liggen. Deze vlecht is erg populair onder meiden van alle leeftijden. Voor de jongeren meiden maak ik hier vaak de “Elsa vlecht” mee en bij meiden die ouder zijn is deze techniek erg mooi om de “boxer braids” mee te maken. Deze vlecht is steviger dan de “inside” en blijft daardoor dus ook beter zitten.

De vaders hebben allemaal nog even geoefend op de “outside” vlecht, maar vonden de “inside” vlecht toch makkelijker. Mijn advies aan de vaders is om veel te oefenen en dan gaat het steeds makkelijker, mooier en strakker.

Al met al was het ontzettend leuke, leerzame en gezellige ochtend!

Een workshop volgen?

Zou jij het ook leuk vinden om met een kleine groep een keer een workshop van mij te volgen? Neem dan contact met me op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Veel Liefs,

Désirée

Thuiskapster haren vlechten